Obkonferenčni program


Inkubator ustvarjalnosti in inovativnosti

Organizatorji: Muzej in galerije mesta Ljubljane/Plečnikova hiša in Primož Krašna (Zavod RS za šolstvo)

V okviru obkonferenčnega programa bomo predstavili inkubator ustvarjalnosti in inovativnosti, ki bo povezan z življenjem in delom znamenitega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika. V sodelovanju z Muzejem in galerijami mesta Ljubljane pripravljamo predstavitev Plečnikove hiše, kjer se je porajala Plečnikova Ljubljana, in skupinsko postavitev mesta prihodnosti po vzoru in izhodiščih velikega arhitekturnega mojstra. Del dneva bo na stojnici Muzeja in galerij mesta Ljubljane na voljo tudi promocijsko gradivo o Plečnikovi hiši in razstavi Plečnik: metropola, kraj, vrt, ki jo 16. junija ob mojstrovi 150-letnici rojstva pripravljajo v Mestnem muzeju Ljubljana.

13.15 – 13.45 Predstavitev pedagoških programov za šole in programov za družine v okviru Muzeja in galerij mesta Ljubljane, ki jih bo predstavila kustosinja pedagoginja Nika Damjanovič ter nagradna igra za obiskovalce s podelitvijo lepih nagrad.


Tablišče (mag. Bernarda Gaber)

V preddverju Kongresnega centra Brda pri Kranju pripravljamo Tablišče, prostor, na katerem bodo lahko učitelji skozi celoten dan konference oddajali svoja mnenja, poglede in zamisli na aktualna družboslovna, umetnostna in humanistična vprašanja našega časa.


Spremljevalni razstavi

Organizatorji: Mojca Dolinar, mag. Natalija Kocjančič, Nina Ostan, Mihaela Kerin in Primož Krašna (Zavod RS za šolstvo) in Vasja Nanut (Osnovna šola Ankaran, Osnovna šola dr. Aleš Bebler – Primož Hrvatini )

  • Razstava keramičnih del učencev, oblikovanih v okviru 8. bienala otroške keramike »Terra mystica«

Bienale otroške keramike »Terra mystica« je eden redkih dogodkov na Slovenskem, ki je posvečen otroški ustvarjalnosti na področju oblikovanja z glino. Na razstavi se predstavljajo številna dela otrok iz vse Slovenije, ki so skozi gibek material, kot je glina, razmišljali o svetu, ki nas obdaja, in o njegovih lepotah.

  • Razstava izbranih in nagrajenih del likovnega natečaja »Človek – družba – okolje«

Razstava izbranih likovnih del, prispelih na natečaj z naslovom »Človek – družba – okolje« gradi svoje izhodišče v odzivih mladih na aktualna okoljska vprašanja. Skozi likovna dela mladi razmišljajo o vplivih človeka in družbe na okolje, hkrati pa proaktivno iščejo rešitve za aktualne okoljske probleme kot so onesnaževanje, segrevanje planeta, pospešeno izumiranje živalskih in rastlinskih vrst.